Cartoful pus in aluaturi le face foarte pufoase,gustoase si le pastreaza timp indelungat proaspete.Aceasta reteta mi se pare una dintre cele mai bune retete de paine.
Va recomand sa incercati aceasta reteta si o sa serviti cea mai buna si mai sanatoasa paine!
Se pune faina in vasul in care vom framanta.
Intr-o cana se pune apa calduta,zaharul si drojdia.Se amesteca cu o lingurita pana se dizolva drojdia.
Se face o scobitura in mijlocul fainii si se pune acolo apa cu drojdia.
Se amesteca cu putina faina si se lasa maiaua 20 minute la dospit.
Intre timp dam cartofii fierti pe razatoare sau ii sfaramam piure.
Dupa ce a dospit maiaua se pun cartofii,sare si se framanta cu apa calduta pana obtinem un aluat suplu.Se framanta cel putin 20 minute.
La sfarsit adaugam 50 ml de ulei caldut si framantam iar inca 5 minute.
Lasam aluatul la dospit 40 minute.
Dupa ce a dospit se imparte in doua tavi care au fost pregatite pentru cuptor(unse cu ulei si presarate cu faina).
Se mai lasa inca 20 minute la crescut in tava.
Se ung cu galbenus amestecat cu 2 linguri de lapte.
Daca preferati se pot pune deasupra si seminte de in,floarea soarelui,susan si mac.
Se pune in cuptor pentru inceput la foc mare 15 minute,apoi se lasa la foc potrivit inca 50 minute.
Cand se scoate din cuptor se stropeste cu apa rece si se infasoara in prosop curat de bucatarie.
E foarte,foarte buna!