Paine de casa cu 2 gr drojdie

de yaya67 in Piine, 21 Mar 2013 | 8611 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 430 gr faina alba
  • 335-340 ml apa la temperatura camerei
  • 2 gr drojdie uscata
  • 8 gr sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa cu 2 gr drojdie:

Se pune drojdia cu putina apa sa se hidrateze intr-un castronel. Separat se pune faina cu sarea, se adauga apoi drojdia hidratata, amaestecand si adaugand putin cate putin toata apa. Se framanta, va rezulta un aluat lipicios, mai moale. Se pune intr-un vas acoperit la frigider pentru 10 ore (eu l-am lasat doar 6 ore ca nu mai aveam rabdare, poate e bine sa-l framantam seara si-l lasam toata noaptea), apoi i se da forma dorita. Ne ajutam cu un pic de faina ca sa nu se prinda aluatul de maini si se pune intr-un vas de fonta (ceaun) sau un vas cu pereti grosi. Se acopera si se mai lasa inca o ora la dospit, nu la frigider. Intre timp se incalzeste cuptorul la 220-250 grade si se introduce dupa ora de dospit painea la copt, acoperit vasul cu un capac. Cand e aproape coapta se ia capacul ca sa se rumeneasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa cu 2 gr drojdie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Dea_Dea 1

22.03.2013, 02:43

Ina 1

22.03.2013, 10:26

waw! ce frumoasa e!

yaya67 1

23.03.2013, 15:22

se face usor si e minunata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pâine de casă