Paine de casa ca la Botosani

de marcela1979 in Piine, 21 Mai 2013 | 9792 vizualizari

 

Tot in cuptor este facuta,putin mai deosebita.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • 1 lingurita sare
  • 100 gr zahar
  • 2 oua
  • 1 cub drojdie
  • 100 ml lapte
  • 400 ml apa
  • 100 ml ulei
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa ca la Botosani:

 Se cerne faina intr-un vas adanc. Facem loc la mijloc unde punem drojdia inmuiata cu 100 gr de zahar si 100 ml de lapte caldut, dupa care lasam o jumatate de ora la crescut. Adaugam 2 oua, 100 gr zahar, sarea  si incepem sa framantam adaugand cate putina apa calduta pana cand se dezlipeste aluatul de pe mana.La urma adaugam uleiul si mai framantam un pic.Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.

Tava de cozonac se unge cu ulei si incepem sa asezam painea acolo.La inceput impletim 2 fasii subtiri de aluat si le punem pe fundul tavii ,apoi incepem sa impletim painea : 2 fasii mai groase de aluat apoi inca una peste ele .Se aseaza in tava ,se unge cu galbenus de ou si se da la cuptor pana se rumeneste.

TIPS-URI

1

Cuptorul de lemne trebuie sa fie bine ars de cineva care stie

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa ca la Botosani" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

babi5 1

21.05.2013, 14:07

Bunaaaaaaaaaaaaaaa!!

Patricia Iordache 1

22.05.2013, 10:26

La favorite cu ea!

marcela1979 1

22.05.2013, 17:05

va multumesc pentru aprecieri si ma bucur ca va place

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa neframantata