Paine de casa

de delia64 in Piine, 30 Ian 2013 | 5936 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • 1 cubulet drojdie
  • o lingurita zahar
  • o lingura sare
  • 3 linguri ulei
  • 1 litru apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Intr-o cana punem cubul de drojdie si o lingurita zahar peste care punem apa calduta.

Intr-un bol punem faina , facem o adancitura in mijloc unde punem drojdia crescuta.

Incepem sa framantam adaugand apa sarata si calduta pana cand se desprinde de vas si de mana.

La final adaugam uleiul incalzit si mai framantam ca sa se incorporeze.

Presaram cu faina si acoperim cu un prosop.

Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Impartim aluatul in doua si-l asezam in tavi de chec unse cu ulei si tapetate cu faina apoi il lasam din nou la crescut.

Intre timp incalzim cuptorul la 200 de grade.

Introducem tavile in cuptor pt 90 de minute.

Scoatem painea si o stropim cu apa rece, o acoperim cu un prosop de bucatarie.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

delia64 1

31.01.2013, 20:38

Multumesc fetelor !

RuxyRux 1

02.02.2013, 10:20

Arata grozav painica ta! Nu-i paine mai buna decat cea facuta cu drag in casa!

delia64 1

02.02.2013, 13:18

De 3 ani fac paine in casa ,este mai sanatoasa si nu are tot felul de adaosuri care dauneaza sanatatii.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine cu smantana si iaurt