Pâine de casă

de Ade200 in Piine, 19 Noi 2012 | 4501 vizualizari

 

Pâinea e bună în multe feluri, dar tot de casă e în fruntea topului!

 

INGREDIENTE

  • 1kg de făină
  • 1 lingură de sare mare
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 1 linguriţă de zahăr
  • 40g de drojdie proaspătă
  • 400 ml apa călduţă
  • 200 ml de lapte călduţ
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pâine de casă:

Se cerne făina. Se dizolva drojdia cu zahăr si lapte. Se amestecă si niste faină în drojdie. Sarea se dizolvă în apa caldă si se amestecă in făină. se pune uleiul si laptele rămas. Când drojdia începe să se umfle,se amestecă şi ea în aluat. Se frământă cam 10 minute, apoi se pune sa crească acoperită, pâna îşi dublează volumul.

Se modelează o pâine rotundă care se crestează cu un cuţit în ce forme doriţi. Se presara puţină făină într-o tavă. Se coace cam o oră în aragaz pâna se rumeneşte bine. Când se scoate, se acoperă cu un şervet curat până se răceşte.

( Se face o cruce cu mâna peste pâine: se duce la Dumnezeu, cum se spune la ţară)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine de casă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de crudități cu fistic

ieri la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

ieri la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine a la Suby (2) (coapta in cuptor)