Paine de casa cu seminte

de jolygina in Piine, 30 Mai 2010 | 4981 vizualizari

 

ador sa fac paine in casa

 

INGREDIENTE

  • 300 ml de apa calduta (doua pahare normale)
  • un sfert dintr-un cub mic de drojdie
  • o lingurita de sare
  • o lingurita de zahar
  • 750 g de faina
  • fulgi de seminte
  • 4-5 linguri de ulei
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa cu seminte:

 Se pune drojdia intr-un castron, se pune apa, zaharul si sarea si se amesteca pana se topesc ingredientele, dupa care se pune treptat faina. Daca vi se pare ca mai trebuie faina si coca este prea moale, mai puteti pune o mana de faina. Se framanta bine pana devine o coca consistenta. La sfarsit se pune uleiul si se mai framanta pana se incorporeaza in coca rezultata.

Se lasa la crescut la un loc cald 30 de min dupa care se ia se unge o forma de cozonac, se imparte coca in trei si se impleteste. Se mai lasa 15-20 de minute sa creasca se unge cu ou deasupra si se pun fulgi de seminte. Se lasa cam 45-60 de minute la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa cu seminte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (11)

lstanciu37 1

30.05.2010, 23:18

foarte bine arata

Bucataras Medi 1

31.05.2010, 14:43

bine ai venit!................mmm ce bine arata............................5 furcu................

jolygina 1

04.09.2011, 16:08

multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine neagra cu germeni de grau