M-am tot uitat prin retetele de paine si m-am lamurit ......la 500 de faina trebuie 300 ml lichid...asa ca ,am facut painea asta care mi-a iesit super...yesss.
Tin sa-i multumesc din nou lui Ruxy ptr.ca datorita ei m-am apucat de facut paine...multumesc.
Faina se cerne intr-un castron incapator si se amesteca cu drojdia.Se face o gaura in mijloc si se adauga,uleiul, laptele amestecat cu apa,sarea,zaharul,semintele,se incorporeaza bine si se framanta pana nu se mai lipeste aluatul de mana.Se mai adauga putina faina daca vedem ca e prea lipicios(eu nu am avut nevoie)
Se acopera cu un servet curat si se lasa o ora,la caldura, ferit de curent.(eu am pus castronul in cuptor)
Se infaineaza masa,se scoate aluatul si se framanta putin,se unge cu lapte peste tot,i se da forma dorita,se tavaleste printr-un strat de seminte, se pune intr-o forma tapetata cu margarina si faina si se cresteaza deasupra din loc in loc cu un cutter.Se mai lasa acoperit la caldura 30 min,dupa care se introduce tava in cuptorul incalzit,la foc potrivit 25-35 min(depinde de cuptor).
In cuptor se pune o cana de tabla cu apa,sa iasa painea mai frageda.
Dupa ce e coapta,se acopera cu un prosop curat si ud,pana se raceste,daca nu doriti sa aibe o coaja crocanta.
Super buna
1
painea daca e coapta trebuie sa sune a gol cand batem in ea