Paine cu rozmarin

de Dya Daniela Andrei in Piine, 1 Aug 2014 | 2712 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba de grau
  • 25 gr drojdie
  • sare dupa gust
  • 300 ml apa calduta
  • 1/2 lingurita cu zahar
  • 2 lingurite cu rozmarin
  • 3-4 lingurite cu ulei de masline
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu rozmarin:

Punem drojdia intr-un bol si o pasam cu zaharul pana se lichifiaza, adaugam 100 ml de apa calduta si o lasam la dospit 10-15 minte aproximativ.

Intre timp cernem faina si presaram sarea. Formam o adancitura in mijlocul careia adaugam drojdia si restul de apa calduta. Presaram rozmarinul si amestecam usor pana ce incorporam toata faina. Framantam aluatul obtinut, folosindu-ne de cele 3-4 lingurite cu ulei de masline, cat sa omogenizam totul. Presaram apoi putina faina peste aluat, acoperim vasul cu un prosop de bucatarie si il lasam la dospit pana ce isi dubleaza volumul.

Il modelam in functie de forma tavii de copt.

Ungem tava cu putin ulei, asezam aluatul si il coacem la 150 de grade pana ce se rumeneste frumos.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Vasul in care am copt painica a fost destul de intins, de aceea painica nu a crescut foarte mult. Alegeti un vas/tava mai ingust/a.

2

Inainte de a coace painica am uns-o cu putin ulei de masline.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu rozmarin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa cu branza de burduf, ceapa rosie, chimen si susan by Alex Teacher