Punem drojdia intr-un bol si o pasam cu zaharul pana se lichifiaza, adaugam 100 ml de apa calduta si o lasam la dospit 10-15 minte aproximativ.
Intre timp cernem faina si presaram sarea. Formam o adancitura in mijlocul careia adaugam drojdia si restul de apa calduta. Presaram rozmarinul si amestecam usor pana ce incorporam toata faina. Framantam aluatul obtinut, folosindu-ne de cele 3-4 lingurite cu ulei de masline, cat sa omogenizam totul. Presaram apoi putina faina peste aluat, acoperim vasul cu un prosop de bucatarie si il lasam la dospit pana ce isi dubleaza volumul.
Il modelam in functie de forma tavii de copt.
Ungem tava cu putin ulei, asezam aluatul si il coacem la 150 de grade pana ce se rumeneste frumos.
Pofta buna!
1
Vasul in care am copt painica a fost destul de intins, de aceea painica nu a crescut foarte mult. Alegeti un vas/tava mai ingust/a.
2
Inainte de a coace painica am uns-o cu putin ulei de masline.