Paine cu masline si nu numai

de NuStiuCum in Mancaruri de post, 12 Feb 2016 | 4009 vizualizari

 

Prima mea reteta postata pe Bucataras, cu prima mea paine!

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina alba
  • 200 g faina neagra
  • 1 lingurita sare (de mare, neiodata)
  • 300-350 ml apa calduta
  • 25 g drojdie proaspata
  • 2 lingurite zahar brun
  • 2 linguri ulei de masline(extravirgin)
  • masline rondele
  • susan, mac, seminte etc.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu masline si nu numai:

Faina alba, faina neagra si sarea se pun in castronul in care vom framanta si se amesteca putin.

Drojdia si zaharul se amesteca impreuna intr-o cana, pana se topesc, apoi se adauga putina apa calduta si o lingura de faina, se omogenizeaza si se lasa cateva minute aceasta maia la crescut, apoi se toarna in causul facut in prealabil in mijlocul fainii.

Se adauga uleiul de masline si apa calduta, treptat  si se framanta toate ingredientele pana la obtinerea unui aluat, care nu se prinde de maini.

Se mai unge cu putin ulei pe dinafara si se lasa la dospit aprox 30 minute, in apropierea unei surse de caldura.

Dupa ce a crescut suficient, se incorporeaza maslinele si ce se mai doreste (seminte etc.) se modeleaza dupa forma tavii si se aseaza in tava cu hartie de copt unsa cu ulei sau direct in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. 

Se unge cu ulei de masline si se presara deasupra seminte de susan si mac sau alte seminte.

Folosind un cutit bine ascutit, se fac trei crestaturi oblice sau cum doreste fiecare si se mai lasa la odihnit aprox 20 minute, apoi se baga in cuptorul preincalzit aproximativ 30-40 minute, pana este coapta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu masline si nu numai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (23)

NuStiuCum 1

13.02.2016, 21:34

Ighen Da!

mirela0911 1

14.02.2016, 19:03

Tare bine arata painea! Felicitari pentru reteta postata!

Bya Ralu 1

15.02.2016, 22:28

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Falafel