Prima mea reteta postata pe Bucataras, cu prima mea paine!
Faina alba, faina neagra si sarea se pun in castronul in care vom framanta si se amesteca putin.
Drojdia si zaharul se amesteca impreuna intr-o cana, pana se topesc, apoi se adauga putina apa calduta si o lingura de faina, se omogenizeaza si se lasa cateva minute aceasta maia la crescut, apoi se toarna in causul facut in prealabil in mijlocul fainii.
Se adauga uleiul de masline si apa calduta, treptat si se framanta toate ingredientele pana la obtinerea unui aluat, care nu se prinde de maini.
Se mai unge cu putin ulei pe dinafara si se lasa la dospit aprox 30 minute, in apropierea unei surse de caldura.
Dupa ce a crescut suficient, se incorporeaza maslinele si ce se mai doreste (seminte etc.) se modeleaza dupa forma tavii si se aseaza in tava cu hartie de copt unsa cu ulei sau direct in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Se unge cu ulei de masline si se presara deasupra seminte de susan si mac sau alte seminte.
Folosind un cutit bine ascutit, se fac trei crestaturi oblice sau cum doreste fiecare si se mai lasa la odihnit aprox 20 minute, apoi se baga in cuptorul preincalzit aproximativ 30-40 minute, pana este coapta.