Chiflele cu ceapa si masline le poti manca goale sau cu .......ce vrei;)
Intr-un vas pentru framantat se pune faina cernuta.
In mijloc se face o adancitura in care se pun:apa,uleiul,sare,zahar.drojdia si se framanta.
Se lasa la dospit circa o ora.
Intre timp taiem marunt ceapa si maslinele.
Dupa ce aluatul s-a dospit il impartim in 8.
Pe masa de lucru se presara putina faina ,se intinde o bucata de aluat cu mana,se pune pe ea o lingurita de ceapa amestecata cu masline si se framanta putin,cat sa se inglobeze ceapa si maslinele in aluat.
Fiecare chifla formata o punem in tava tapetata cu hartie de copt.
Dupa ce se fac toate chiflele ,le acoperim cu un prosop curat si le lasam la dospit 10-15 minute.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 150 grade pentru 40-45 de minute.
Cand chiflele sunt coapte, se scot din cuptor,se pun pe un prosop si se invelesc.
Sunt delicioase.