O paine atat de aromata si cu o coaja crocanta si miez pufos pe care nu o vei uita niciodata...
Maia:
Aluat:
Maiaua:
Se amesteca faina cu drojdia se adauga apa lacduta si se framanta pana se obtine o bila mica pe care o lasam sa creasca o ora pana isi dubleaza volumul.
Se amesteca faina cu drojdia pentru aluat se face o gropita in centrul ei apoi se adauga maiaua si lingura de ulei.
Se framanta pana se obtine o bila si apoi se lasa o ora la loc cald sa creasca.
Se rastoarna pe masa infainata si se imparte in doua parti egale.
Fiecare bucata de aluat se intinde si se unge cu 15 gr ulei (fiecare painica).
Se impatureste foaia in 4 intai pe lungime si apoi pe latime.
Dupa ce impaturim lovim de cateva ori foaia cu facaletul.
Lasam foile facute pachet 20 de min pe masa.
Luam din nou fiecare foaie si intindem apoi ungem cu restul de 15 gr( din totalul de 30 gr pentru fiecare painica).
Rulam incepand din capatul mai ingust al foii si asezam in tava de copt tapetata cu foaie pergament.
Cu un cutit foarte tare ascutit taiem foarte adanc pana la baza tavii, se taie numai mijlocul painicii restul capetelor ramanand intregi.
Lasam din nou painica la crescut pana se deschide frumos si isi dubleaza volumul.
Ungem cu ulei de masline, presaram susansi dam la cuptor la 200 grade penrtu 30 de minute.
Obtinem o painica atat de delicioasa care poate ornamenta frumos masa de Paste sau de Craciun...o recomand din toata inima!