Iar am facut paine. Bineinteles, am incercat ceva nou. Am vazut reteta asta pe blogul Roxanei mai de mult si de atunci ma bantuie. Era musai sa fac si eu!. Sunt extraordinare alaturi de o mancarica cu sos, un curry sau o fasole batuta. Nu trebuie framantata si nici nu dureaza mult.
Amesteca drojdia cu putina apa pana ce se dizolva
Incalzeste uleiul intr-o tigaie si caleste ceapa la foc mic, pana ce se inmoaie
Pune faina intr-un castron, adauga ceapa si amesteca putin
Adauga drojdia, restul de apa si sarea. Amesteca bine cu o lingura, cam 5 minut. Coca trebuie sa fie moale. Daca nu este, mai adauga putina apa.
Pune coca intr-un castron curat, uns cu ulei. Lasa la crescut 1 ora, sau pana ce isi dubleaza volumul
Scoate coca din castron cu ajutorul unei palete pe masa data cu faina.
Imparte coca in 12 ( sau 14) bucati si formeaza bile din ele. Pune-le intr-o tava, pe hartie de copt
Lasa la crescut pana ce isi dubleaza volumul
In timpul acesta incalzeste cuptorul la 200 C (foarte tare)
Cand painicile au crescut, fa cate o taietura pe fiecare si pune-le in cuptor
Coace 20 de minute. Lasa la racit.