by Ruxy :-*
Amestecam drojdia cu laptele caldut si zaharul si lasam sa stea 10 minute.
Intre timp cernem faina intr-un castron. Facem o gropita in mijloc in care turnam maiaua si apa calduta. Pe margini punem sarea si incepem sa framantam. Adaugam untul topit, dar nu fierbinte si framantama un aluat elastic, care nu se mai lipeste de maini. Mai adaugam faina, daca este nevoie.
Formam o bila, acoperim si lasam sa creasca 1 ora la loc caldut.
Dupa ce a crescut rasturnam aluatul pe planul de lucru usor infainat. Formam chiflele (mie mi-au iesit 6 bucati) si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Crestam chiflele cu un cutit bine ascutit si apoi le ungem cu lapte.
Dam la cuptor, la 220 de grade pentru ~20 de minute.
Scoatem pe un gratar si le lasam sa se raceasca. Sunt tare bune si pufoase.