Paine cu cartofi si seminte

de adnia in Piine, 4 Aug 2013 | 5962 vizualizari

 

Cu toate ca nu postez foarte des retetele mele de paine, sa stiti ca o prepar aproape zilnic in casa. Si asta pt. ca deja nu mai pot inghiti practic painea din comert care e prea gumoasa si are un termen de garantie extrem de mare...deci nu e ok:) Si, in plus, nici nu mai are gustul painii pe care-o facea bunica in cuptor, nu vi se pare?
Asadar, am "preluat problema" si m-am facut si brutar. Fie ca o framant si o coc eu in cuptor, fie ca folosesc masina de paine (din lipsa de timp), rezultatul e mereu muuuult mai gustos, sanatos si hranitor decat cocktail-ul de E-uri de la marketuri!
Painea noastra cea de toate zilele este in continua schimbare ca reteta, iar noi suntem foarte incantati sa incercam ceva nou si bun de fiecare data.

 

INGREDIENTE

  • 1 1/2 lingurite ulei de floarea-soarelui
  • 150 ml apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 100 gr. faina alba
  • 75 gr. cartof fiert si ras
  • 1 lingurita de chimen
  • 1 lingurita seminte de floarea-soarelui decorticate crude
  • 1 lingurita susan integral
  • 185 gr. faina integrala de grau
  • maia facuta din: 1 cub drojdie proaspata, 25 ml lapte caldut, 1/2 lingurita zahar (sau 1 plic drojdie uscata)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cartofi si seminte:

Daca deja avem maiaua facuta (adica ingredientele amestecate si lasate sa creasca), totul e extrem de simplu: se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat elastic (fie cu mana, fie cu ajutorul robotului/masinii de paine). Se lasa la crescut intr-un loc ferit de curent si caldut (cuptorul nepornit este un loc perfect, mai ales daca-l incalziti putin inainte).
Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, se mai framanta putin, se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se cresteaza si se da la cuptor la foc moderat, pana trece testul scobitorii.
Se scoate din tava si se lasa la racit pe un gratar.
Se imparte cu cei dragi. Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cartofi si seminte" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine pufoasa, cu smantana in aluat