Pentru azi îți propunem o rețetă simplă și gustoasă de chifle cu măsline. Aluatul nu necesită multă frământare, iar chiflele ies foarte bune și gustoase. Pentru aceste Chifle cu măsline - Rețeta simplă, cu frământare redusă, am folosit câteva ingrediente: făină, drojdie, apă, măsline și ulei.
Cum se prepara aceste Chifle cu măsline - Rețeta simplă, cu frământare redusă:
Pune făina într-un bol, adaugă drojdia uscată și amestecă ușor. Pune zahărul și sarea, apoi adaugă apa călduță și uleiul. Amestecă toate ingredientele din bol până se omogenizează compoziția. Aluatul va ieși moale.
Adaugă măslinele și amestecă ușor cu mâna. Acoperă bolul cu o folie alimentară și lasă aluatul la crescut până își dublează volumul.
Scoate aluatul pe blatul de lucru presărat cu făină și încearcă să îi dai o formă rotundă. Împarte-l în 8 triunghiuri aproximativ egale, apoi așază fiecare chiflă în tava tapetată cu hârtie de copt.
Coace chiflele în cuptorul preîncălzit, la 185 de grade C, pentru aproximativ 30 de minute.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă chiflele la răcit.
Servește-le atât de calde, cât și reci, sub formă de sendvișuri sau după bunul plac.
Încearcă și rețeta de Ciabatta cu măsline, foarte gustoasă sau varianta de Pâine de casă cu iaurt, pufoasă și bună.
Îți recomandăm și rețeta de Pâine fără frământare.