Focaccia cu rosii si ceapa caramelizata

de Patty in Piine, 25 Mai 2016 | 3134 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300g faina;
  • un plic de drojdie uscata;
  • 10 linguri ulei de floarea-soarelui;
  • 1 lingura ulei de masline;
  • 90ml apa calduta;
  • rosii;
  • 1 lingurita sare;
  • 1 lingurita zahar;
  • o ceapa;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu rosii si ceapa caramelizata:

Se framanta un aluat ca de paine.Se pune faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia uscata , sarea , zaharul ,iar apoi se adauga apa calduta si uleiul de masline.Se framanta ,apoi se lasa la crescut timp de 1 ora.

Dupa o ora,se intinde aluatul si se aseaza intr-o tava/vas yena ce a fost uns cu ulei de masline.

   Se mai lasa la crescut 30 minute,iar apoi se pun rosiile care se apasa usor pentru a intra in aluat.

   Se introduce in cuptor pentru 10 minute, dupa care se scoate tava, se presara ceapa ce a fost initial prajita si 2-3 linguri de ulei de masline si se introduce tava din nou in cuptor.

   Se lasa in cuptor pana cand marginile prind o culoare aurie.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu rosii si ceapa caramelizata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (5)

AndrutzaP 1

26.05.2016, 09:27

Bunaaa! O am si eu pe lista, dar in combinatie cu rozmarin

Rocsi 1

26.05.2016, 20:03

mirela0911 1

26.05.2016, 21:58

Imi place!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine pufoasa