Paine

de Aletta in Piine, 26 Oct 2016 | 3412 vizualizari

 

Reteta este de pe Paprika Tv,este prima oara cand fac paine si pentru prima data imi place ce a iesit.

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 150 ml apa
  • un plic de drojdie uscata 7 g
  • 2 lingurite sare
  • 2 linguri ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine:

Faina se amesteca cu sarea,drojdia si se toarna peste apa calduta treptat. Se framanta apoi se toarna ulei de masline,incorporand amandoua linguri.

Am framantat circa 10 minute,apoi am batut-o de masa de 10 ori.Se lasa la loc cald ,acoperit cu folie alimentara circa 30 de minute .

I se da forma si se pune intr-o tava tapetata cu ulei si faina si se cresteaza.

Am presarat sare deasupra si faina pentru a-i da aspectul acela de iesit din brutarie.

Se coace la 160 de grade primele 10 minute apoi inca 30 la foc mai mare cca 180 de grade.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se apasa cu degetul aluatul,daca isi revine la forma imediat nu mai trebuie framantat.

2

Se poate presara mac,susan sau orice altceva preferati

3

Inainte de a baga tava cu paine in cuptor se stropeste cu apa rece pentru a se forma abur si sa capete o crusta frumoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Aletta 1

27.10.2016, 22:10

Mersii Rocsi draga

RuxyRux 1

27.10.2016, 22:16

Arata minunat painica ta!

Aletta 1

28.10.2016, 11:50

MERSII Rux

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine fara framantare