Se apropie ora pranzului si m-am gandit sa va aduc o reteta simpla si gustoasa . Mararul este din plin in aceasta perioada si e pacat sa nu il folosim in diverse preparate
Pornim cuptorul pentru ca tot ce pregatim aici in afara de sos facem la cuptor.
Ne mai trebuie doua tavi una pentru aripioare si una pentru cartofi .
Aripioarele le spalam si curatam. Le lasam sa se zvinte putin si le asezam pe tava . Presaram sare si piper si ketkhup ( eu am folosit ketkup facut in casa ), daca folositi ketkup cumparat atentie la cantitatea de sare .
Le frecam bine de tot in asa fel incat sa fie acoperite pe toate partile cu ketkup .
Cartofii ii spalam bine cu o periuta , daca sunt mai mici ii lasam intregi , daca sunt mai mari atunci ii taiem in cubulete mai maricele si ii asezam in tava . Presaram sare si ierburi aromate (optional), si punem bucatele de unt .
Punem tavile la cuptor , preferabil in acelasi timp sa se faca impreuna . Pe cand sunt gata aripioarele sa fie si cartofii gata .
Cand am terminat cu aripioarele si cartofii ne apucam de sos : spalam mararul si il tocam marunt . Intr-o cratita mica punem ulei si calim foarte putin usutoriul zdrobit , adaugam mararul, sare , piper si 150 ml lapte si lasam sa fiarba cam 10 minute. Asezonam cu sare si piper .
Smantana , restul de lapte si faina le amestecam intr-un bol , luam cu o lingura si din sosul cald vreo doua linguri si amestecam cu ele . Turnam amestecul in cratita si amestecam rapid pana se ingroasa putin . Oprim focul si dam deoparte , il lasam sa se raceasca pana cand sunt gata celelalte.
Serviti aripioarele si cartofii calde , impreuna cu sosul
1
in loc de aripioare se pot folosi pulpe