Paella cu fructe de mare

de Doralinda in Fructe de mare, 17 Noi 2013 | 8082 vizualizari

 

Am mancat prima oara paella in Barcelona si mi-a placut mult, cu toate ca nu sunt un fan al orezului. E o reteta usoara si gustoasa ptr cei ce le plac fructele de mare.

 

INGREDIENTE

  • 15 midii
  • 12 creveti medii
  • 200 gr scoici congelate (optional, eu nu am pus ca nu imi plac)
  • 4 clesti crab ( nu am pus ca nu am avut)
  • 2 buc usturoi taiati marunt
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 75 ml ulei masline
  • 75 ml vin alb sec
  • 340 gr orez
  • 4 rosii uscate taiate felii
  • O lingurita sofran pudra
  • putin patrunjel tocat
  • un sfert lingurita pudra boia iute
  • sare si piper dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paella cu fructe de mare:

Spalati foarte bine in mai multe apa midiile si caratatile bine (pot avea nisip), curatati creveti de coaja lasand capul si coada. Intr-o oala puneti la fiert vinul cu cca 115 ml de apa, apoi adaugati scoicile si fierbeti ptr cca 10 min, dupa care adaugati crevetii si continuati sa fierbeti ptr inca 10 min. Puneti apoi si midiile cu crabul si lasati la fiert putin, pana cand midiile se deschid.

Cu o paleta, scoateti toate fructele de mare din oala, strecurati lichidul, masurati si mai adaugati apa pana veti obtine cantitatea 720 ml si lasati deoparte. Intr-un wok sau o oala cu fundul gros, incalziti uleiul si caliti ceapa cu usturoiul, apoi adaugati orezul, rosiile, lichidul pus deoparte, safronul, patrunjelul, boia, sarea si piperul.

Acoperiti si lasati pana orezul e gatit dar nu foarte tare, amestecand din cand in cand. Cand e gata orezul, puneti fructele de mare, amestecati putin si gata ptr servit! 

TIPS-URI

1

Orezul il puteti inlocui si cu cuscus

2

daca nu va plac scoici, nu e necesar sa le puneti

3

atentie, nu lasati la fiert mult timp midiile ptr ca apoi devin elastice carnea lor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paella cu fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paella de marisco (cu fructe de mare)