Pentru umplut:
Facem mai intai aluatul: amestecam toate ingredientele intr-un castron ,pana obtinem un aluat ca o plastelina.Il impartim in doua discuri pe care le imbracam in folie de plastic si dam la frigider 30 minute.
Umplutura de ciuperci: se scurg ciupercile de apa si se toaca marunt .Untul se pune la topit, adaugam ceapa taiata foarte fin+catelul de usturoi ,iar cand devine ca sticla adaugam ciupercile,saram si piperam adaugam supa instant si lasam pana scad de tot.Se lasa la racit .
Umplutura de cartof: se curata cartoful sau cartofii, se taie cubulete si se pun la fiert cu putina supa instant.Se fac piure si se condimenteaza cu turmeric,curry,nucsoara ,sare ,piper; daca doriti puteti adauga si o jumatate lingura unt.
Aluatul se intinde foaie subtire se decupeaza cu un pahar sau forma rotunda si se umple cu ciupercute sau cartof.Se dau la frigider sau congelator 5 -10 minute ,apoi se ung cu ou si se dau la cuptor 180 grade cam 20-25 minute ,sau pana devin aurii.