Reteta am vazut-o la Diaconta si am schimbat-o putin dupa placul meu
Am pregatit o maia din 3 linguri de lapte caldut, 2 de zahar si pliculetul de drojdie. Faina se cerne, separat se bat cele 3 oua cu cele 100 gr de zahar, apoi adaugam pe rand peste faina: maiaua, restul de lapte cald, coaja de lamaie, esenta, ouale batute si untul moale. Se lasa la dospit la loc caldut aprox. o ora.
Amestecam branza sau quark-ul cu cele 250 gr crema mascarpone, adaugam zaharul, zaharul vanilat, stafidele, coaja de lamaie si esenta de vanilie.
Intindem aluatul in foaie nu prea subtire, taiem patratele care le umplem cu compozitia de branza si le lipim in parti iar partea de sus o lasam ne-lipita,se pun in tava unsa si tapetata de jur-imprejur. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 35 minute inainte cu 5-10 min sa fie gata se unge cu oul iar cand este gata se pudreaza cu zaharul prudra .
Dupa cum se vede eu nu am mai asteptat sa se raceasca si am taiat-o calda...