Astazi ne-am jucat putin.....impreuna cu mama am facut niste puisori si alte nebunii:)) in ultima poza sunt creatiile ei:D
Ouale le fierbem sa fie tari.
Le curatam de coaja.
Le taiem varful doar celor de gaina( partea mai ascutita a oului...aprox un sfert din ou), iar oul de gasca il taiem in jumatate (pe orizontala).
Umplutura:
Scoatem galbenusurile si le punem intr-un bol.
Peste galbenusuri adaugam mustarul si pateul si amestecam bine pana se formeaza umplutura.
Cu umplutura umplem partile de ou mai adanci lasand partile cu varful ascutit pt capacele (pe care le taiem pe margini pt a parea oul crapat).
Peste fiecare ou umplut se pune cate o felie de cascaval (taiata cerculete sau stelute am taiat eu).
Din umplutura ramasa formam bilute (capul) le punem peste felia de cascaval si infingem cate o scobitoare care trebuie sa patrunda in tot oul(de sus pana jos) iar sus va ramane o bucatica din scobitoare in care vom agata capacelele puisorilor.
Se pun ochisorii din boabe de piper.
Ciocul din morcov taiat marunt.
La fel ca si la puisori procedam si pt gaina din mijloc (doar ca se umple pe orizontala) si ii facem aripioare din cascaval.
Dupa ce am terminat de facut puisorii se pun pe un platou acoperit de frunze de salata verde, se orneaza pe langa cu ridichi, masline, cascaval ras si bucatele de ou ramase.
Buburuzele le facem dintr-o rosie pe care o taiem in jumatate.
Scobim din loc in loc cu cutitul si punem bucatele mici de masline.
O maslina taiata in jumatate va fi capusorul iar ochisorii branza topita.
Sper sa intelegeti ce-am scris eu aici :))) va las si pozele pt inspiratie:-*
Poftiti la puisoriiiii!!!