In ultimii ani, aproape in fiecare an am facut numai oua rosii de Paste, anul acesta le voi face tot rosii, dar la Roma, in vizita la parinti :) Voi posta poza la intoarcere ;) Si tot aproape in fiecare an, nu reusim sa le mancam toate asa ca preparam oua umplute, dupa ce au trecut Pastile :) Ne facem pofta dar mancam si oua umplute mai lejere!
Se toaca cat mai marunt sunca si maslinele verzi.
Ouale se taie in jumatati si se pregatesc pentru umplere.
Intr-un castron se zdrobeste galbenusul cu furculita, se amesteca cu un fir de ulei de masline apoi se adauga treptat sunca, maslinele, un praf de parmezan si usturoiul tocat (un singur catel de usturoi e suficient pentru aroma) pana se formeaza o pasta omogena.
Se umplu albusurile cu pasta obtinuta apoi se orneaza dupa preferinte. Fara maioneza, sunt la fel de cremoase dar mai ales sanatoase.