Aperitiv covrigei cu susan

de Ancutsa in Aperitive / Garnituri, 29 Aug 2020 | 3255 vizualizari

 

Am pregătit acești covrigei cu Mixul pentru sărățele sau covrigei Dr. Oetker. Au ieșit tare buni!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1 Mix pentru sărățele sau covrigei Dr. Oetker (350 g),
  • 1 ou,
  • 2 linguri oțet,
  • 50 ml apă,
  • 1 plic drojdie uscată Dr. Oetker,
  • 100 g unt rece/margarină,
  • În plus:
  • 1 ou pentru uns,
  • Susan rumenit, după gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv covrigei cu susan:

 

Pui, într-un bol încăpător, mixul cu drojdia, tai untul/magarina rece fâșii subțiri și apoi le amesteci pe toate, sfărâmițându-le cu degetele. Adaugi oțetul, apa și oul, amesteci și frămânți până obții un aluat omogen.

Dai aluatul la frigider o oră, pentru a nu se înmuia pe masă și a-l lucra mai ușor.

Tai aluatul în două bucăți, le prelucrezi pe rând.

Întinzi prima foaie de aluat, din care decupezi covrigei cu o formă de patiserie. Eu nu am avut formă specială pentru covrigei și tare mi-ar fi plăcut, însă nu am renunțat și i-am făcut eu. Astfel, tai fâșii subțiri și lungi, rulezi fiecare fâșie un pic, ca să capete forma unui șnur. O așezi în formă de U, iei cele două capete și treci un capăt pe sub celălalt, aduci apoi vârfurile pe partea de jos a literei U.

Așezi covrigeii într-o tavă cu hârtie de copt, îi ungi cu oul bătut puțin înainte. Presari semințe de susan rumenit înainte într-o tigaie fără grăsime, fără sare.

Dai tava la cuptorul preîncălzit (eu am cuptor cu gaz), pentru 15 minute, la foc mediu.

Procedezi la fel și cu aluatul rămas.

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/08/covrigei-cu-susan.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv covrigei cu susan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Ancutsa 1

31.08.2020, 10:07

Va multumesc frumos!

Sidy 1

08.12.2020, 08:11

Preferatii mei ! Nu am incercat Mix-ul acesta...esti multumita de el ?

Ancutsa 1

08.12.2020, 11:18

Draga Sidy, am fost cat de cat multumita de mix, contine faina tip 480, care in magazine se gaseste foarte greu Dar avand in vedere ca trebuie sa pui tu untul, ouale si tot ce mai trebuie, nu stiu cat se merita sa faci des! Oricum, macar o data trebuie incercat sa vezi cum ies.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitive festive -Pinguini si Oameni de zapada