Tot ratacesc niste poze prin calculator cu ouale rosii de la Paste, dar de fiecare data uit sa pun reteta! In sfarsit,am reusit sa o adaug! ;)
Mai intai spalam bine ouale, si le stergem cu prosoape de bucatarie.Intr-o ouala punem apa si adaugam usor ouale,in apa,sa nu se sparga. Adaugam si un praf de sare si le punem la fiert.
Dupa ce ouale au fiert (acum depinde cum le vreti mai tari sau mai moi, daca le vreti mai tari mai fierbetile 10 minute, daca le vreti mai moi le fierbeti mai putin), distribuim apa fierbinte, in patru vase. In primul vas punem vopseaua rosie, in al doilea cea verde, in al treilea cea galbena, iar in cel de-al patrulea punem vopseaua albastra. Amestecam bine in cele patru vase.
Adaugam si otetul, relativ egal in cele patru vase,si adaugam ouale pe rand. Lasam circa doua minute sa prinda bine culoarea,apoi le asezam pe servetele absorbante. Dupa ce le-am terminat pe toate, le asezam intr-un cofrag de oua. Ungem fiecare ou cu ulei, pentru a luci frumos, apoi iar le asezam in cofrag sau in cos.
1
Le puteti unge si cu untura
2
Fierbeti la foc mic ouale, pentru ca riscati sa se sparga, daca focul este mare