Aceste oua prajite cu castravete sunt tipice bucatariei chinezesti. Reteta este aspectuoasa, delicioasa si foarte fresh, datorita castravetelui, care are o textura crocanta si a oului, care are rol, nutritiv.
Prima data se pregatesc legumele, pt ca prepararea, retetei in sine, dureaza cateva minute.
Asadar, se spala si se taie, in felii subtiri, castravetele.
Si morcovul.
Iar dupa se spala si se taie rondele, ceapa.
Ouale se bat, bine, cu putina sare.
Dupa, se pune o tigaie la foc , mare, cu ulei, iar cand e incalzit, se pun ouale, care se lasa la prajit.
Prajite se scot pe o farfurie si se lasa deoparte.
Se ia o alta tigaie, care se pune la foc, mare, cu ulei. Dupa se pune ceapa, care se lasa 30 secunde la prajit.
Peste ceapa se pun morcovii.
Si castravetii.
Se lasa 1 minut la prajit, dupa care se sezoneaza cu sare si piper, dupa gust si se mai lasa inca 30 secunde sau 1 minut.
Dupa se da focul la mic, se pun ouale fripte, peste legume.
Si se mai lasa pe foc, inca cateva momente.
Omleta, se serveste, calda.
Cu multa pofta, ca e tareeee buna!
Pofta mare, dragilor!