Aceasta reteta este perfecta pentru o cina rapida si gustoasa.
Pentru a pregati ouale ochiuri in apa, puneti la fiert apa intr-o craticioara mai mare ca diametru, cu apa pana la jumatate. Fierbeti-o la foc mic. Cand incep sa apara bule pe margine luati un polonic, spargeti oul in acesta si cu grija scufundati-l in apa fiarta. Cand oul incepe sa prinda contur dati-i drumul din polonic ca sa se fiarba uniform, dupa care il scoateti. Repetati procesul pana ati facut toate ouale.
Pentru mamaliga va trebuie o olicica ceva mai mare sau tuci daca aveti. Aduceti apa la fierbere, puneti o lingurita de sare si in adaugati malai in timp ce amestecati pt. omogenizare. Pt. acest preparat, prefer mamaliga mai moale, deci nu o fierbeti mai mult de 25 de minute.
Pentru sos, taiati ceapa solzisori si puneti-o la calit in ulei de masline daca aveti, daca nu, fireste merge si uleiul de floarea soarelui. Stingeti ceapa cu cate putina apa, pana devine stravezie. adaugati sare, piper si boia de ardei iute dupa gust.
Pe farfurie asezati un strat de mamaliga, cu 2 ochiuri deasupra si sos de ceapa. Daca faceti sosul un pic mai picant, va prinde un gust minunat cu galbenusul moale al oului.
1
De preferat, ouale pregatiti-le ultimele, ca sa le puteti pune direct pe farfurie
2
La sos se poate adauga si patrunjel tocat fin