Ouă în fel şi chip(rimelate naturel!)

de Ade200 in Aperitive / Garnituri, 24 Apr 2011 | 3658 vizualizari

 

Păi în foi de ceapă, normal, dar cu variaţiuni, că românul nu e numai poet, ci şi pictor!

 

INGREDIENTE

  • ouă
  • apă
  • foi de ceapă
  • frunze verzi cu modele interesante
  • fire de iarbă
  • ciorapi de nylon
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ouă în fel şi chip(rimelate naturel!):

Ouăle se scot din timp din frigider şi se spală bine cu apa călduţă şi detergent de vase, apoi se clătesc bine.

Se pun cojile de ceapă(albă, roşie sau amestecate) şi apa într-o cratiţă mai mare, până la jumătate, ca să aveţi loc şi de ouă.Se adaugă ouă şi se acoperă bine.Se fierb la foc mic să nu crape. De când încep să fiarbă se lasă cam 10 minute(depinde cât de tari le vreţi şi cât sunt de mari ouăle).

Se scot cu spumiera, se pun pe hârtie absorbantă şi se ung cu slănină, calde.

Pentru cine le vrea cu modele,  se pun frunze cu forme interesante şi se leagă în ciorap, apoi se fierb în foi  de ceapă. Se pot tăia fire de iarbă şi  se pun la nimereală, apoi în ciorap.

Altă variantă: pe ouăle ude lipiţi foi de ceapă roşii şi galbene, le puneţi în ciorap, fierbeţi ouăle aşa, apoi le vopsiţi cu diferite culori, după indicaţiile de pe pachet.

În foi de ceapa se pot face mai multe ture, se vopsesc bine.

Sărbători fericite!

TIPS-URI

1

Încercaţi în mai multe feluri, e interesant! E o plăcere vopsitul în sine, te simţi creativ! Îţî creşte stima de sine!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ouă în fel şi chip(rimelate naturel!)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mic dejun duminical