Oua de prepelita cu sos de mustar

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 13 Sep 2012 | 7677 vizualizari

 

Un aperitiv interesant si rapid. Reteta (nume original Senfeier!), am adaptat-o dintr-o carte de bucate cu retete rapide si savuroase, achizitionata in Germania in 1992 ;) cand eram proaspat casatorita si novice in bucatarie :)

 

INGREDIENTE

  • oua de prepelita 16 bucati,
  • unt 30 g,
  • faina 30 g,
  • zeama de supa sau apa 250ml,
  • smantana de gatit 250 g,
  • mustar Dijon 2 linguri mari,
  • sare iodatta,
  • piper alb proaspat macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua de prepelita cu sos de mustar:

Ouale se pun la fiert in apa rece cu putina sare si se lasa cca. 5 minute dupa ce incepe sa clocoteasca apa.

Intre timp untul se topeste, se adauga faina, zeama de supa sau apa, smantana de gatit si se amesteca energic, pana se omogenizeaza sosul, lasandu-se la foc mic, amestecand incontinuu cca. 5 minute.

Sosul obtinut se asezoneaza cu sare, piper alb si mustar. Ouale se servesc pe pat de sos de mustar. 

TIPS-URI

1

ouale de prepelita se pot inlocui cu oua de gaina, dar atunci se reduce cantitatea lor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua de prepelita cu sos de mustar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

ieri la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

ieri la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua cu bacon in sos de mustar