Ouale de degreseaza cu burete si detergent pentru vase,se clatesc sub jet de apa calduta ,foarte bine.
Dupa ce am degresat ouale ,le punem intr-o cratita,cu apa si sare la fiert pentru 7 minute.
Intre timp punem 2 litri de apa la fiert ,in care adaugam 4 linguri de otet si vopseaua pentru inrosirea oualelor si lasam sa fiarba.
Se va da de pe foc cratita in care au fiert ouale,dar fara sa scoatem ouale afara,din apa,se vor scoate pe rand,cate 3-4 oua,depinde cate incap in cratita in care se afla compozitia pentru inrosit oua.
Scoatem ouale din vopsea si le punem pe servetele de bucatarie sau hartie,ziar care absoarbe foarte bine surplusul de vopsea.
Ungem ouale cat timp sunt calde si au pori deschisi,cu o bucatica de slaninuta,sau o bucatica de vata muiata in ulei.
Ouale vor capata un aspect viu colorat si stralucitor.
Va doresc PASTE FERICIT!