Orez parfumat cu sofran si anason

de alice_ciobanu in Mancaruri de post, 10 Apr 2012 | 7350 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr orez
  • 600 ml apa rece
  • o priza buna de fire de sofran
  • 2 flori de anason stelat
  • sare de mare si piper proaspat
  • menta tocata pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez parfumat cu sofran si anason:

Pentru a face orezul parfumat procedati cam asa: clatiti orezul in mai multe ape pentru a indeparta excesul de amidon. Pui apoi orezul intr-o cratita, pui apa rece si asezonezi cu sare si piper. Pune o priza buna de fire de sofran, si 2 flori de anason stelat. Acoperi cu un capac potrivit si lasi la foc ultra-mic, sa fiarba cam 10-15 minute. Ia cratita de pe foc si lasa orezul sa se odihneasca sub capac, nestanjenit de nici un zgomot, timp de 5 minute.

Afaneaza apoi cu furculita, pune-l in boluri, presara niste menta tocata deasupra si serveste imediat, langa puiul tikka. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez parfumat cu sofran si anason" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Sim0na 1

10.04.2012, 22:01

Cred ca-i un deliciu!

adry88 1

11.04.2012, 10:39

frumoasa prezentarea si orezul bun de tot

iry-gabriela 1

11.04.2012, 20:05

delicios

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

ieri la 15:08

Trigoane cu cremă mascarpone și fructe - Desert rapid și delicios

ieri la 08:23

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez cu sofran