Pentru aceasta reteta am folosit ajutoarele mele din bucatarie: multicooker-ul si Salad Chef Smart-ul.
Foarte utile aceste ajutoare, ma bucur pe deplin de ele!
Pentru friptura:
Pentru prepararea orezului:
Pentru varza calita:
Portionam carnea de pui, o spalam, o punem in vasul multicookerului si o acoperim cu apa.
Adaugam si putina sare.
Setam programul Boil pentru 10 minute si inchidem capacul.
Dupa expirarea timpului, inlaturam spuma formata si setam programul STEW pentru 20 de minute.
Puiul de curte fierbe mai greu decat cel din comert, dar este bine sa verificam, nu trebuie fiert definitiv, doar atat cat sa se dilueze grasimea si sa se patrunda putin.
Dupa expirarea timpului, scoatem puiul din vas si il transferam intr-o tigaie incapatoare.
Cu un polonic, luam grasimea de deasupra supei in care a fiert puiul si o transferam in tigaie.
Puiul meu a fost foarte gras, deci eu am luat cam un polonic plin de grasime.
Mai adaugam si putin ulei, condimentam carnea cu piper si boia de ardei, adaugam si foile de dafin si graunti de usturoi taiati si acoperim tigaia.
Lasam carnea sa se prajeasca la foc meidiu, intorcand-o din cand in cand de pe o parte pe alta.
In supa din vasul multicookerului adaugam orezul, doua foi de dafin, putina sare si o lingurita de curry.
Inchidem capacul si setam programul RICE.
Dupa prepararea fripturii, scoatem carnea din tigaie, iar grasimea ramasa o vom strecura, atat cat este mai curata, mai lichida. Partea mai groasa nu o mai folosim.
Spalam tigaia, adaugam grasimea si calim in ea ceapa tocata cu ajutorul aparatului Salad Smart Chef, folosind lamele multiple.
De asemeni varza o vom taia in bucati mai mici, dup ace am inlaturat cotorul si o vom toca tot cu Salad Chef Smartul, folosind tot lamele multiple.
Cand ceapa devine translucida, adaugam varza toccata, peste care am presarat putina sare si piper, foile de dafin si lujerul de marar, amestecam totul si acoperim tigaia, lasand varza sa se prepare la foc mediu.
Din cand in and mai amestecam sa se caleasca bine.
Spre final, adaugam si grauntii de usturoi curatati si feliati.
Servim orezul amestecat cu patrunjel verde, peste care adaugam varza calita, iar alaturi friptura.
Mie mi-a placut tare mult combinatia orez-varza!