Orez cu ton

de CookieMonster in Aperitive / Garnituri, 15 Apr 2013 | 2835 vizualizari

 

Este o reteta pe care prietena mea Ionela o mananca cu multa placere cand vine in vizita

 

INGREDIENTE

  • 2 cutii de ton in suc propriu
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • 1 cana de orez ( 200 g)
  • 4 cani de apa
  • ulei de masline
Portii: 5
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu ton:

1. Ceapa curatata si taiata solzisori se pune la calit in putin ulei de masline. Cand devine putin sticloasa adaugam si usturoiul taiat feliute. Amestecam si adaugam putina sare.

2. Se pune apoi tonul (fara a fi scurs) si se mai lasa 3 minute.

3. Urmatorul ingredient introdus este orezul. Il lasam putin la prajit si il stingem cu o cana de apa, amestecam din cand in cand si cand apa se evapora mai adaugam inca o cana de apa.

4. Dupa ce am stins orezul cu cele 4 cani de apa asezonam cu sare si piper.

 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate manca cu un sos de usturoi cu smantana

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu ton" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de orez cu ton