Orez cu pui si legume

de susu in Aperitive / Garnituri, 23 Apr 2010 | 11746 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ½ bucata piept de la un pui taiat fasii de grosimea unui deget
  • 1 pahar de orez  cu bob lung (salbatic)
  • 2 cepe potrivite tocate marunt
  • 2 morcovi potriviti taiati cubulete
  • 1 pahar de mazare fiarta
  • 1 ardei gras rosu
  • sos de soia dupa gust
  • 1 vf cutit ghimbir ras
  • Curry dupa gust
  • Ulei de masline  
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu pui si legume:

Ceapa se caleste in ulei de masline intr-un wok sau tigaie, apoi se adauga pe rand carnea, morcovul, ardeiul, mazarea iar dupa fiecare leguma adaugata se caleste un pic atat cat sa ramana legumele “ al dente”. Se adauga ghimbir, curry, sos de soia si se mai caleste 1 minut. Se masoara orezul cu un pahar. Se pun doua cantitati de apa la o cantitatea de orez(1 pahar de orez-2 pahare de apa).

Se pun cele doua pahare de apa pe foc si in momentul fierberii se adauga paharul de orez (orez care a fost spalat), 1 vf cutit de curry si putina sare. Se amesteca de doua ori in el, se acopera cu folie de aluminium pe care o strangem etans pe marginea oalei si acoperim cu capac. Aceasta modalitate o folosesc pentru a-mi ramane orezul al dente si fiert bob cu bob. Se lasa asa doar 15 min dupa ceas iar apoi se inchide focul si se ia capacul. Mai lasam doar cu folia si fara capac inca 10 minute. Se ia dupa 10 minute si folia (atentie la aburi).

Orezul se varsa peste legumele din wok si se mai caleste impreuna cu ele cateva minute.  


Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu pui si legume" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

silvi0ara 1

23.04.2010, 22:39

Mai ai?

susu 1

25.04.2010, 17:56

Nu mai am de mult silvioara

Dana Cristea - pusikmea 1

03.05.2010, 20:20

imi place tare mult ca-ti colorezi f frumos toate retetele, felicitari!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi Acordeon