Orez cu pui si carnati

de radu_popovici in Pui, 30 Ian 2012 | 5650 vizualizari

 

Iata un fel de hibrid de pilaf cu paella, in care orezul pune in valoare combinatia dintre pieptul de pui si carnatii afumati si usor picanti. Aromele si gustul sunt robuste, dar combinatia este inspirata si bine echilibrata.

 

INGREDIENTE

  • 1-2 tulpini de telina, tocate marunt
  • 1 ceapa mare, tocata marunt
  • 3 catei de usturoi, rasi
  • 200 g rosii tocate, din cutie
  • 200 ml fond de pui
  • 250 g piept de pui dezosat, fara piele, taiat cubulete
  • 150 g carnati proaspeti, feliati
  • 1/4 lingurita cu firisoare de sofran
  • 1 lingurita de cimbru uscat
  • 1/2 lingura de boia dulce
  • 1/4 lingurita de boia iute
  • 1 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita de piper negru, proaspat macinat
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1/2 cana cu orez Bob cu Bob Colosal Riso Scotti
  • 75 g mazare congelata
  • 60 ml vin alb
  • 1/2 legatura de patrunjel, tocat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu pui si carnati:

Se incinge o cratita cu fund gros la foc iute. Se adauga uleiul. Cand incepe sa fumege, se adauga carnatii si se prajesc 3-4 minute, pana se rumenesc, fara sa se amestece. Se amesteca abia acum si se adauga cubuletele de pui. Se prajesc 3 minute, apoi se amesteca si se continua gatitul pana ce puiul este aproape facut. Se scot carnatii si cubuletele de pui cu o spumiera si se transfera pe o farfurie.

Se adauga in cratita ceapa si telina si se gatesc la foc mic pana ce ceapa se face translucida. Se adauga usturoiul si se continua 30 de secunde. Se adauga orezul, se mareste flacara si se soteaza 1 minut.

Se adauga sofran, cimbru, boia dulce si iute. Se deglazeaza cu vin, racaind fundul vasului, pentru a incorpora bucatelele caramelizate lasate de carnati si pui. Cand lichidul s-a evaporat, se adauga rosiile, cu suc cu tot, si fondul. Se sareaza si se pipereaza si se amesteca bine. Se face focul mic, se acopera si se lasa mixtura sa mijoteze 15 minute, acoperita.

Dupa 15 minute, se adauga mazarea, carnatii si puiul. Nu se amesteca. Se acopera din nou si se gateste 10 minute. Se stinge flacara, se adauga patrunjel si se amesteca cu grija. Se acopera si se lasa sa stea alte 10 minute

Se serveste ornat cu frunze proaspete de patrunjel.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu pui si carnati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

diaconta 1

31.01.2012, 09:36

radu_popovici

31.01.2012, 09:31
Stimate doamne si MotanLaOale,

Vladimir,parc-ai fi un rege intre atatea femei

lia maria 1

31.01.2012, 12:03

imi plac ingredientele iar rezultatul este grozav

ion_md 1

25.02.2012, 15:25

wow foarte super mai ales cu video este foarte clar shi inteles multumesc mult!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Orez prajit cu pui si sos de stridii