Un desert ce poate părea banal,mult prea simplu însă lucrurile nu stau tocmai aşa.Mărturisesc că am mai avut o tentativă de a face orez cu lapte şi nu am fost deloc încântată de rezultat,în concluzie nu e chiar atât de simplu,mai ales dacă dorim o variantă îmbunătăţită a orezului cu lapte pe care-l mâncam în copilărie.
Desigur acestui desert nu-i poate lipsi sub nici o formă vanilia şi scorţişoara.
Deci mai bine vă spun cum l-am preparat pentru a obţine exact aspectul şi consistenţa dorită.
Pentru început am pus orezul la înmuiat în apa rece.
Am pus laptele la fiert.Când a început sa fiarba,am pus un praf de sare,zaharul si apoi orezul scurs de apa.
Am amestecat tot timpul ca sa nu se prinda de vas.
Când orezul este fiert si a ramas foarte putin lapte,am pus vanilia , coaja de lamâie si [utina scortisoara,am oprit focul si l-am mai lasat ca orezul sa se mai umfle.
Am mixat frisca.
Siropul visinelor l-am amestecat cu amidounul si l-am pus sa fiarba pâna s-a îngrosat,apoi am pus visinele în jeleul format.
Când orezul s-a mai racorit,l-am amestecat cu frisca batuta,am pus în cupe alternând straturi de orez si visine si am mai presarat si scorţisoara.
Puteti sa-l serviti pe loc sau puteti sa-l puneti putin la frigider,rece va fi chiar mai bun.