Orez cu fructe de mare

de silvi0ara in Fructe de mare, 26 Feb 2010 | 10629 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet fructe de mare-300g
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 rosii
  • ½ lingurita sofran
  • sare si piper dupa gust
  • 200g orez cu bobul lung(eu am folosit Basmati)
  • 400ml supa de pui
  • 2-3 linguri ulei masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu fructe de mare:

Intr-o cratita se incinge uleiul, la foc mic,apoi se adauga firisoarele de sofran si se lasa cateva secunde sa iasa culoarea. Se adauga ardeiul si se gateste 3 minute, amestecand frecvent pana ce incepe sa se rumeneasca. Se adauga bucatelele de calamar,caracatita si surimi si se gatesc 5 minute, amestecand constant.Se micsoreaza focul la mediu-mic si se adauga rosiile si putina sare, amestecand din cand in cand, circa 10-15 minute, pana ce rosiile se inchid putin la culoare, iar mixtura capata o textura pastoasa.

Se spasa rosiile cu fundul lingurii, ca sa se afarame cat mai mult si sa se integreze in sos. Se adauga supa de pui si se lasa sa dea in clocot si se fierbe timp de 10 minute. Se gusta si se potriveste de sare si piper. Se mareste flacara, si se adauga orezul, presarandu-l. Cu o lingura de lemn se da o roata prin cratita, ca sa se verifice daca orezul este distribuit in mod egal. Nu se mai amesteca dupa aceea.Se gateste orezul, fara a acoperi cratita, timp de 10 minute, la foc iute.

Se face apoi flacara mica si se gateste orezul alte 8 minute, pana ce tot lichidul este absorbit, iar orezul este gatit, dar ferm.Se ia cratita de pe foc, se acopera si se lasa la odihna, 5-10 minute. Intre timp, se incinge putin ulei intr-o alta tigaie, se adauga scoicile si se prajesc 3 minute, amestecand ocazional. Se adauga apoi crevetii si se continua alte 3 minute, pana ce scoicile sunt facute, iar crevetii sunt fierbinti.Se adauga scoicile si crevetii in cratita la sfarsitul celor 5-10 minute de pauza, asezandu-i peste orez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

susu 1

27.02.2010, 21:55

Bun, n-am ce zice. Imi plac fructele de mare. As vrea sa incerc si raci dar nu am suflet sa-i oparesc de vii. Auzi sa le pui un prosop pe cap sa adoarma de la intuneric. inainte

silvi0ara 1

28.02.2010, 13:04

Susu,eu le-am luat congelate.
Sa spun drept nici mie nu imi place sa pun racii vii in oala.Prefer sa-i mananc in alta parte gata gatiti.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Risotto picant cu fructe de mare