Orez cu fasole neagra - Galo Pinto

de Catalina L in Mancaruri de post, 17 Mar 2019 | 4826 vizualizari

 

"retete de post creative"
O reteta simpla cu ingrediente comune care reprezinta mancarea nationala in Costa Rica. 
Se numeste "Galo Pinto" dar nu este cu carne de cocoș sau cu alta carne.
 Numele retetei vine de la aspectul sau, seamana cu penele colorate de pe cocoș. 
https://www.blogulluicatalina.com/2018/06/orez-cu-fasole-neagra-galo-pinto-costa.html
Ideala in perioada de post caci este consistenta.

 

INGREDIENTE

  • 200 g de fasole neagra bio uscata
  • 200 g de orez
  • 1 Kub de legume
  • 2 cepe
  • 2 ardei
  • patrunjel/coriandru tocat
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu fasole neagra - Galo Pinto:

Puneti fasolea neagra intr-un volum mare de apa si lasati-o sa umfle toata noaptea.

N-o puneti la frigider lasati-o la temperatura camerei.

A 2a zi scurgeti si gatiti fasolea timp de 2 ore (fierbeti-o in cel putin de 3 ori volumul ei in apa).

Verificati si adaugati apa daca trebuie.

Curati ceapa si ardeIi. Tocati ceapa marunt si ardeii bucatele.

Incalziti intr-o oala adanca uleiul.

Puneti ceapa si apoi ardeii, reveniti impreuna 5 minute.

Adaugati orezul si amestecati.

Incorporati kub-ul, puneti fasolea cu apa ei, sare si piper.

Adaugati apa 30-40 cl.

Dupa 20 minute, orezul este fiert si apa este absorbata. 

Adaugati verdeata tocata si 4 linguri de sos Linzano (n-am pus).

Serviti imediat cu oua, omleta, carne la gratar, branza ca-n Costa Rica sau cu fajitas cu ghiveci de legume ca mine :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu fasole neagra - Galo Pinto" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Orez brun cu legume si ciuperci