"retete de post creative"
O reteta simpla cu ingrediente comune care reprezinta mancarea nationala in Costa Rica.
Se numeste "Galo Pinto" dar nu este cu carne de cocoș sau cu alta carne.
Numele retetei vine de la aspectul sau, seamana cu penele colorate de pe cocoș.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/06/orez-cu-fasole-neagra-galo-pinto-costa.html
Ideala in perioada de post caci este consistenta.
Puneti fasolea neagra intr-un volum mare de apa si lasati-o sa umfle toata noaptea.
N-o puneti la frigider lasati-o la temperatura camerei.
A 2a zi scurgeti si gatiti fasolea timp de 2 ore (fierbeti-o in cel putin de 3 ori volumul ei in apa).
Verificati si adaugati apa daca trebuie.
Curati ceapa si ardeIi. Tocati ceapa marunt si ardeii bucatele.
Incalziti intr-o oala adanca uleiul.
Puneti ceapa si apoi ardeii, reveniti impreuna 5 minute.
Adaugati orezul si amestecati.
Incorporati kub-ul, puneti fasolea cu apa ei, sare si piper.
Adaugati apa 30-40 cl.
Dupa 20 minute, orezul este fiert si apa este absorbata.
Adaugati verdeata tocata si 4 linguri de sos Linzano (n-am pus).
Serviti imediat cu oua, omleta, carne la gratar, branza ca-n Costa Rica sau cu fajitas cu ghiveci de legume ca mine :)