Orez cu fasole neagra - Galo Pinto

de Catalina L in Mancaruri de post, 17 Mar 2019 | 5607 vizualizari

 

"retete de post creative"
O reteta simpla cu ingrediente comune care reprezinta mancarea nationala in Costa Rica. 
Se numeste "Galo Pinto" dar nu este cu carne de cocoș sau cu alta carne.
 Numele retetei vine de la aspectul sau, seamana cu penele colorate de pe cocoș. 
https://www.blogulluicatalina.com/2018/06/orez-cu-fasole-neagra-galo-pinto-costa.html
Ideala in perioada de post caci este consistenta.

 

INGREDIENTE

  • 200 g de fasole neagra bio uscata
  • 200 g de orez
  • 1 Kub de legume
  • 2 cepe
  • 2 ardei
  • patrunjel/coriandru tocat
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu fasole neagra - Galo Pinto:

Puneti fasolea neagra intr-un volum mare de apa si lasati-o sa umfle toata noaptea.

N-o puneti la frigider lasati-o la temperatura camerei.

A 2a zi scurgeti si gatiti fasolea timp de 2 ore (fierbeti-o in cel putin de 3 ori volumul ei in apa).

Verificati si adaugati apa daca trebuie.

Curati ceapa si ardeIi. Tocati ceapa marunt si ardeii bucatele.

Incalziti intr-o oala adanca uleiul.

Puneti ceapa si apoi ardeii, reveniti impreuna 5 minute.

Adaugati orezul si amestecati.

Incorporati kub-ul, puneti fasolea cu apa ei, sare si piper.

Adaugati apa 30-40 cl.

Dupa 20 minute, orezul este fiert si apa este absorbata. 

Adaugati verdeata tocata si 4 linguri de sos Linzano (n-am pus).

Serviti imediat cu oua, omleta, carne la gratar, branza ca-n Costa Rica sau cu fajitas cu ghiveci de legume ca mine :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu fasole neagra - Galo Pinto" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinte cu varza