De multa vreme, imi doresc sa gatesc bob, insa nu am reusit sa gasesc. In sfarsit, am gasit si am trecut la treaba, mai ales ca este foarte sanatos. Bobul pe care l-am cumparat eu probabil ca a fost recoltat mai tarziu, cand unele boabe erau deja ingalbenite, dar, cu toate astea, a fost delicios.
Bogat in proteine, vitamina A , B si C , este si gustos. Doar putina rabdare va trebuie sa decojiti fiecare bob.
Spalam orezul si il punem la fiert, in 300 ml apa, cu o lingurita sare la foc mic, amestecand in el ocazional.
Punem o craticioara cu apa la fiert, adaugam sare si cand clocoteste adaugam bobul. Il lasam sa fiarba 2-3 minute si il scurgem. Il lasam sa se racoreasca si scoatem cojile. ( asa, bob cu bob, ca niste harnicuti ce suntem :)
Incingem uleiul de masline si untul intr-un vas, adaugam bobul decojit, maghiran, piper. Lasam bobul 2-3 minute, stingem focul si il amestecam cu orezul fiert, usor, sa nu sfaramam boabele.
Servim imediat ca atare sau ca garnitura la un gratar.
1
puteti renunta la unt pentru o masa de post