Prepară o omletă la cuptor sățioasă cu bacon și ciuperci, perfectă pentru întreaga familie. O rețetă ușor de făcut, aromată și hrănitoare.
Pentru această Omletă la cuptor cu bacon și ciuperci - Mic dejun gustos și sățios, am folosit următoarele ingrediente: ouă, bacon, ciuperci, cașcaval, feta, ardei gras, fulgi de porumb.
Cum se prepara Omleta la cuptor cu bacon și ciuperci - Mic dejun gustos și sățios:
Tapetează cu hârtie de copt un vas termorezistent.
Taie baconul cubulețe. Curăță și taie cuburi ciupercile.
Încinge puțin ulei într-o tigaie și pune baconul și ciupercile la rumenit.
Curăță și taie cubulețe ardeiul gras, apoi pune-l în tigaie, peste celalalte ingrediente. Presară puțină sare și piper și lasă totul la rumenit.
Într-un bol, sparge ouăle, adaugă un praf de sare și puțin piper și mixează-le bine. Toarnă smântâna lichidă în compoziția de ouă și omogenizează. Fărâmițează brânza feta și pune-o în bol, apoi adaugăcașcaval ras. Amestecă ușor, apoi adaugă baconul și legumele rumenite.
Toarnă compoziția de omletă în vasul tapetat și nivelează frumos. Presară câțiva fulgi de porumb fărâmițați ușor cu mâna pentru a obține o crustă crocantă.
Coace omleta în cuptorul preîncălzit, la 175 de grade C, timp de 30-35 de minute sau până se rumenește frumos.
După coacere, scoate vasul din cuptor și lasă puțin omletă la temperat.
Servește-o caldă alături de o salată de sezon. Este foarte gustoasă și hrănitoare.