De cand am vazut reteta Georgianei, https://www.bucataras.ro/retete/aperitiv-ciabatta-cu-unt-si-mozzarella-87790.html, postata in concursul anului pe Buacataras.ro, am ramas cu ea pe retina, musai de probat.
Asa ca ieri i-a venit randul! ;) Bine am facut. Va asigur ca e un aperitiv minunat sau chiar o cina satioasa.
Multumesc Georgiana pentru reteta! ;)
Painea Ciabatta se taie fasii pe lungime, apoi fasii pe latime si astfel se obtin cuburi.
Intre timp se amesteca untul moale cu usturoiul presat, patrunjelul tocat marunt, (eu am folosit congelat, recunosc ca am avut un o pic de emotii, dar in final totul s-a sfarsit cu bine!) pana se obtine o pasta omogena.
Se umple painea cu amestecul de unt aromatizat, apoi in locasurile create se pun bucatele de mozzarella.
Painea astfel ansamblata se aseaza intr-o tava tapetata cu foaie de pergament si se da la copt la foc mediu, cca. 180 grade, cca. 10 minute, pana ce se topeste mozzarella.
Se serveste calda ca atare, sau chiar si rece a doua zi, la pachetelul de scoala/servici!
Spor si pofta buna!
1
P.S. Baietii m-au intrebat ce verdeata am pus? Cumva spanac???? Eu am zis ca nu, doar patrunjel;) Si eu cand am gustat, m-a dus gandul tot la spanac :D Probabil ca asocierea dintre patrunjel si usturoi, a dus la gustul de spanac:D Si uite, asa se contureaza o noua reteta;) Ciabatta cu spanac si mozzarella ;)