Ce sa va spun, aceasta trebuia sa fie prajitura "Ochi de paun", dar pentru ca nu am portionat aluatul cum trebuie, a iesit mai mare si atunci bucatarasul nostru din fruntea clasamentului, adica Padre, a sugerat a fi botezata "Ochi de bufnita" si mi s-a parut destul de potrivit.
Pentru aluat frecam drojdia cu 2 linguri de zahar pana la lichefiere, adaugam putin lapte caldut si o mana de faina, amestecam si obtinem maiaua pe care o lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
In vasul in care lucram punem faina, nu pe toata, mai lasam pentru la sfarsit sa vedem cata intra si facem o scobitura la mijloc unde vom pune galbenusurile frecate cu zaharul.
Turnam laptele caldut in care am dizolvat sarea, alternand cu uleiul si incepem sa strangem faina la mijloc putin cate putin amestecand cu o spatula de lemn.
Adaugam si maiaua crescuta, cojile de citrice rase, restul de faina si incepem sa framantam ca la cozonac, apoi acoperim aluatul si lasam la crescut 15-20 de minute.
Preparam ciocolata punand toate ingredientele intr-un vas pe foc moale si amestecam continuu sa nu se lipeasca. Lasam la racit.
Eu am pus visine din dulceata pe care am incalzit-o pentru a devein cursive, apoi am strecurat si am clatit putin visinele cu apa calduta sa se separe una de alta.
Pentru bezea, batem bine albusurile cu putina sare, picuram si zeama de lamiae ca ajuta la intarit, adaugam treptat zaharul, nuca, zeama de portocala si faina.
Iese o bezea destul de tare.
Eu nu am mai pus praf de copt de teama sa nu creasca prea mult si sa depaseasca aluatul de la blat.
Dupa ce a crescut aluatul il impartim in doua sau chiar trei, eu am impartit in doua si au iesit cam mari prajiturile, deci merge in trei.
Intindem fiecate parte cu sucitorul si ungem la capete cu ciocolata, asezam visine peste si rulam ambele capete, dar nu le lepim, lasam un spatiu intre ele unde punem bezeaua.
Inainte de a pune bezeaua asezam rulourile in tava tapetata cu hartie. Intre ele vom pune hartie de copt pentru a nu se lipi.
Dam la cuptor pentru 30 minute la 180 grade, apoi scoatem tava, ungem rulourile cu putin lapte si dam din nou la cuptor pentru 5-10 minute
Au iesit atat de mari, dar foarte bune si pufoase!