Am pus in paranteza varianta I, pentru ca am mai multe retete de nuci, atat de aluaturi, cat si de creme.
La aceasta reteta, pentru coji, m-am inspirat de la Lavinia si ii multumesc mult!
Pentru crema, am ales o varianta asemanatoare celei de la prajitura cu foaie sfaramata.
Au iesit delicioase!!!
Pentru aluat, mixam ouale cu cele 4 linguri de zahar si putina sare pana devin spumoase, apoi adaugam pe rand, uleiul, laptele, esenta, praful de copt si bicarbonatul, stinse in otet si incepem sa incorporam faina, mixand pana cand se ingroasa aluatul.
Scoatem mixerul din aluat, infainam masa de lucru si incepem sa framantam aluatul pe masa, punand treptat faina pana ajungem la consistenta dorita.
Nu trebuie sa rezulte un aluat foarte tare, putin moale si nelipicios.
Acoperim aluatul si il lasam sa se odihneasca 30 de minute.
Formam mingiute mici de aluat, astfel incat sa acopere putin mai mult decat jumatate din orificiile formei pentru nuci.
Pregatim forma de nuci, daca este noua cum a fost a mea, trebuie incinsa mai intai goala, apoi spalata bine si stearsa cu servetele pana cand servetelele vor fi curate.
Nu stiu cum veti reusi voi, eu primele coji de nuca le-am aruncat, deoarece erau argintii :)))))
Punem mingiutele in lacasele formei si le coacem la flacara cate 2-3 minute pe fiecare parte, la primele, apoi reducem timpul deoarece forma va fi din ce in ce mai incinsa.
La primele coji, am uns forma cu putin ulei.
Pentru crema, rupem piscoturile in bucati si le trecem prin robot impreuna cu 100 gr miez de nuca.
Punem intr-un vas, pe foc moale, laptele in care am dizolvat cacaoa si untul si le lasam pana se topeste untul apoi le adaugam fierbinti peste ingredientele din bol si omogenizam bine totul.
Adaugam nuca taiata grosier si gemul de caise si le amestecam bine pe toate.
Umplem nucile cu aceasta compozitie si le asezam pe platou sau intr-un cosulet, apoi le pudram cu zahar.
Pofta buna!
1
Piscoturile din crema pot fi inlocuite cu biscuiti sau chiar coji de nuca(acelea care ies mai urate si mai arse :D )
2
Indulciti crema dupa gust adaugand putin zahar sau miere, a mea a fost suficient de dulce de la piscoturi si putin acrisoara de la gem.