Desert negresa cu cirese

de Lau in Prajituri, 2 Apr 2017 | 3742 vizualizari

 

M-am inspirat de la Criss pentru aceasta reteta

 

INGREDIENTE

  • 1,5 cana zahar
  • 1,5 cana faina
  • 1 cana lapte
  • 1 cana ulei
  • 5 oua
  • 4 linguri cacao
  • 6 linguri nuca macinata
  • zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • 350 g cirese
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu cirese:

Laptele, zaharul (din care oprim 3 linguri zahar), uleiul, cacaua, zaharul vanilat se amesteca intr-un vas ,dupa care punem pe foc, pana ce da un clocot.

Lasam sa se raceasca, dupa care vom opri o cana din acest sirop, restul il amestecam cu galbenusurile, nuca macinata, praful de copt amestecat cu faina.

Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o spuma lucioasa.

Incorporam in amestecul de galbenusuri si turnam in tava tapetata cu hartie de copt.

Deasupra adaugam ciresele fara samburi (eu am avut din compot pe care le-am scurs bine si le-am scos samburii).

Dam tava la cuptorul incalzit. Cand este aproape gata, adaugam sosul de ciocolata in care am adaugat esenta de rom oprit si, cu dosul unei linguri, intindem pe toata suprafata, dam tava din nou la cuptor, pana trece testul cu scobitoarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu cașcaval și chorizo - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 09:26

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

pe 18.07 la 08:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu visine, ciocolata alba si crema mascarpone