"Retete de Pasti"
Pentru cojile de nuci m-am inspirat de la Merisor.
Aluat:
Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, apoi se adauga, pe rand, uleiul, laptele, esenta si praful de copt stins in otet. Se incorporeaza faina, putin cate putin, iar dupa ce s-a ingrosat, aluatul se rastoarna pe masa de lucru infainata si se framanta pana cand se obtine consistenta dorita. Trebuie sa rezulte un aluat nu foarte tare si nelipicios. Se acopera cu o folie si se lasa sa se odihneasca 30 de minute.
Se unge forma de nuci cu ulei si se incalzeste la flacara aragazului. Se formeaza bilute din aluat si se pun in fiecare compartiment, apoi se se coc pe ambele parti. Se continua asa pana cand se termina aluatul. De pe nucile coapte se indeparteaza surplusul de aluat cu ajutorul unui cutit mic.
Crema:
Se pune o cratita cu apa la foc.
Se mixeaza ouale cu zaharul intr-un craticior pana cand ouale isi tripleaza volumul. Se pune craticiorul pe baia de aburi, atunci cand apa din cratita a fiert, si se tine, mestecand continuu cu o spatula de silicon, pana cand compozitia se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga ciocolata rupta bucatele si untul, amestecand pana cand se topesc si se incorporeaza. Se transfera intr-un castron, se lasa sa se raceasca (eventual se baga la frigider pentru a fi cat mai rece), apoi se mixeaza.
Arahidele se maruntesc in robotul de bucatarie si se incorporeaza in crema.
Se umplu cate doua forme de nuci cu crema si se lipesc intre ele. Se pot pudra cu zahar.