Șnițelele
Se fierb feliile de soia în apă cu condimente (foi de dafin, piper boabe, coriandru, cimbru, sare).
După ce s-au pătruns, se stinge focul, se pisează câțiva căței de usturoi și se adaugă în apa în care a fiert soia. Se infuzează totul circa 10 minute după care se scot din apă și se țin într-o strecurătoare circa 1 oră.
Se prăjesc în ulei încins, într-un vas neaderent.
Se scot pe un șervet de hârtie pentru a se elimina excesul de grăsime de pe suprafața acestora.
Orezul
Într-o tigaie încinsă se călesc 2-3 căței de usturoi, se adaugă ceapa tocată mărunt și ghimbirul dat la răzătoarea mică.
Orezul se spală în câteva ape după care se adaugă în tigaie și se călește câteva minute.
Se condimentează cu chili, piper măcinat, Delikat de legume și sare după gust. Se adaugă 3 căni de supă de legume, caldă (sau apă caldă) și se fierbe la foc mic circa 15-20 minute.
Înainte să se stingă focul, se pun deasupra orezului fiert șnițelele de soia, se presară câțiva fulgi de echalote + ciboulette.
Se stinge focul, se acoperă tigaia cu un prosop de bucătarie curat, se pune deasupra un capac iar după 10 minute se poate servi.
Poftă bună!