Negresa intre foi de napolitane

de Merisor in Prajituri, 24 Noi 2012 | 10231 vizualizari

 

Iar a venit randul Negresei favorite alor mei, cu multa nuca bineanteles.
De data asta am incadrat-o intre foi de napolitane.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 100 gr unt
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri cacao
  • 100 mL lapte

Pentru caramel:

  • 4 linguri zahar
  • 100 gr unt
  • 100 mL lapte
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri cacao
  • 100 gr nuca taiata
  • coaja si zeama de lamaie

2 foi napolitana

Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa intre foi de napolitane:

Separam albusurile de galbenusuri.

Punem intr-o craticioara galbenusurile, untul, cacaoa, laptele, uleiul si omogenizam.

Punem cratita pe baie de aburi si fierbem pana cand compozitia se leaga bine si devine cremoasa.

Lasam la racit.

Batem albusurile spuma cu putina sare, adaugam zeama de lamiae si zaharul treptat.

Adaugam pe rand nuca macinata, faina amestecata cu praful de copt si coaja rasa de lamiae.

Eu am pus doua linguri de nuca macinata si doua linguri de nuca taiata. Ne place sa se simta nuca in blat.

Omogenizam bine fara sa mai batem cu telul, apoi adaugam cealalta compozitie racita.

Tapetam tava cu hartie de copt si rasturnam blatul.

Coacem la 180 grade pentru 40 minute.

Eu am folosit o tava de 24/30 cm.

Dupa coacere, rasturnam prajitura pe un platou si lasam la racit.

Facem caramelul in felul urmator: punem zaharul intr-un vas pe foc mic si mestecam continuu pana la diluare.

Laptele impreuna cu untul il punem in alt vas pe foc si lasam pana se topeste untul.

Punem peste zaharul ars putin cate putin din lapte mestecand continuu.

O parte din zahar se mai intareste asa ca lasam la foc mic pana se topeste tot zaharul, apoi adaugam amidonul amestecat cu cacaoa si in final nuca taiata.

Omogenizam bine si mai tinem cateva minute pe foc.

Asezam pe un fund de lemn prima foaie de napolitana, rasturnam jumatate din nucile caramelizate, intindem pe toata suprafata si punem peste ele blatul de negresa.

Presam bine blatul peste caramel, apoi rasturnam peste blat restul de caramel, il intindem bine si punem deasupra cealalta foaie de napolitana.

Presam bine si punem deasupra un alt fund de lemn si niste greutati si lasam la racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa intre foi de napolitane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negrese de post