Napolitane cu crema de caramele si ciocolata

de diana_k in Prajituri, 15 Apr 2013 | 14649 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru 4 foi de napolitana

stratul de ciocolata

  • 250ml ciocolata
  • 150ml frisca lichida
  • 50g nuci macinate
  • 50g biscuiti macinati

crema de caramele

  • 500g caramele de lapte
  • 150ml frisca lichida sau lapte
  • 125g unt sau margarina
  • 100g nuca tocata
  • 100g biscuiti macinati
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Napolitane cu crema de caramele si ciocolata:

Incepem cu stratul de ciocolata: ciocolata taiata marunt si frisca se topesc la foc mic,  se adauga nuca si biscuitii macinati. Cu aceasta crema calduta se unge o foaie de napolitana.

Stratul de caramele: caramelele, frisca si untul se topesc,  se adauga nuca si biscuitii macinati,  se unge o foaie cu jumatate din crema se pune foaia unsa cu stratul de ciocolata, se aseaza a treia foaie,  se unge cu restul de crema din caramele si se acopera cu cea de a patra foaie. Se acopera cu un prosop curat si se pune o greutate usoara peste foi.

Se taie a doua zi., pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitane cu crema de caramele si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Rocsi 1

15.04.2013, 16:27

Diana mai aduci multe deserturi din astea bune??

diana_k 1

15.04.2013, 17:50

primit sa va mai aduc...nu scapati de mine

Krystyan Trendy 1

15.11.2013, 09:48

Minunate

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Negressa "