Zilele trecute am dat o raita prin piata si mare mi-a fost mirarea sa constat ca mai erau visine pe tarabe. Dupa ce am facut briose cu visine, prajitura cu visine si tort cu visine nu cu mult timp in urma, mi-am zis ca trebuie neaparat sa incerc sa fac si o negresa cu visine ca altfel n-aveam stare.
Am folosit din nou faina neagra ca asa imi place mie, am pus multa cacao in compozitie si ca sa fie treaba treaba si negresa sa fie negresa am pus si ciocolata amara.
Ma veti scuza ca nu stiu exact sa va spun cata cacao am folosit, am pus dupa ochi, sa fi fost cam doua linguri. Puneti si voi atat cat considerati pentru gusturile voastre.
Mai intai de toate trebuie spus ca am curatat visinele de samburi si le-am lasat intr-un castron. Cat va ocupati de compozitie, numai bine ele isi lasa suc pe care il puteti folosi mai tarziu.
Pentru compozitie am mixat ouale cu zaharul pana s-au facut spuma, am adaugat faina si praf de copt, apoi am pus esenta de rom, scortisoara si cacao pana ce s-a omogenizat totul. La urma am adaugat si visinele curatate de samburi in prealabil cu tot cu zeama ce-si lasasera ele si la final am ras niste ciocolata cu cutitul – unele bucatele au ramas mai mari, altele mai mici, dar nu va speriati ca oricum ciocolata se topeste cat sta negresa noastra la cuptor.
Am turnat intr-o tava rotunda pentru chec cu gaura la mijloc, tava ce fusese unsa cu ulei de susan inainte. Apoi am dat totul la cuptor pret de 20 de minute si gata! Pentru mai multe detalii si poze cu prajitura mea "afro-americana" asa cum a fost botezata de un admirator, va invit pe www.gatituleojoaca.net :)