Negresa cu visine si ciocolata

de FlaviaD in Prajituri, 10 Aug 2013 | 5317 vizualizari

 

Zilele trecute am dat o raita prin piata si mare mi-a fost mirarea sa constat ca mai erau visine pe tarabe. Dupa ce am facut briose cu visine, prajitura cu visine si tort cu visine nu cu mult timp in urma, mi-am zis ca trebuie neaparat sa incerc sa fac si o negresa cu visine ca altfel n-aveam stare.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri de faina neagra
  • 6 linguri de zahar
  • 1/2 kg de visine
  • 200 g ciocolata amara
  • 1 pliculet praf de copt
  • cacao
  • esenta de rom
  • scortisoara
  • ulei de susan pentru uns tava
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu visine si ciocolata:

Am folosit din nou faina neagra ca asa imi place mie, am pus multa cacao in compozitie si ca sa fie treaba treaba si negresa sa fie negresa am pus si ciocolata amara.

Ma veti scuza ca nu stiu exact sa va spun cata cacao am folosit, am pus dupa ochi, sa fi fost cam doua linguri. Puneti si voi atat cat considerati pentru gusturile voastre.

Mai intai de toate trebuie spus ca am curatat visinele de samburi si le-am lasat intr-un castron. Cat va ocupati de compozitie, numai bine ele isi lasa suc pe care il puteti folosi mai tarziu.

Pentru compozitie am mixat ouale cu zaharul pana s-au facut spuma, am adaugat faina si praf de copt, apoi am pus esenta de rom, scortisoara si cacao pana ce s-a omogenizat totul. La urma am adaugat si visinele curatate de samburi in prealabil cu tot cu zeama ce-si lasasera ele si la final am ras niste ciocolata cu cutitul – unele bucatele au ramas mai mari, altele mai mici, dar nu va speriati ca oricum ciocolata se topeste cat sta negresa noastra la cuptor.

Am turnat intr-o tava rotunda pentru chec cu gaura la mijloc, tava ce fusese unsa cu ulei de susan inainte. Apoi am dat totul la cuptor pret de 20 de minute si gata! Pentru mai multe detalii si poze cu prajitura mea "afro-americana" asa cum a fost botezata de un admirator, va invit pe www.gatituleojoaca.net :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu visine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Negresa