Briose cu rahat

de Irina in Prajituri, 25 Apr 2013 | 9457 vizualizari

 

Reteta am luat-o de la Julie, dar am modificat-o putin. Au iesit niste briose pufoase, dulci si bune, bune de tot.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 5 linguri de ulei
  • 5 linguri de faina
  • esenta de rom
  • rahat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu rahat:

Am separat albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul. Albusurile batute spuma le-am mixat cu zaharul bine de tot, am adaugat galbenusurile si uleiul, esenta de rom. 

Am folosit rahat de mai multe culori si l-am taiat cubulete, apoi l-am adaugat in compozitie.

La final am adaugat faina, cate o lingura pe rand, avand grija sa o incorporez usor, pentru ca amestecul sa ramana pufos.

Am pus compozitia in forme de briose si le-am dat la cuptor cam 15-20 minute. Mi-a mai ramas putina compozitie pe care am pus-o intr-o forma mica de chec. Checul l-am tinut inca  5 minute la cuptor.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu rahat